Ovaj brzi kolač s jabukama savršen je za jesen
Sastojci:
Čaša od 2,5 dl
- 1 čaša griza
- 1 čaša oštrog brašna
- 1 čaša šećera
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 paketić vanilin šećera
- Jabuke po potrebi i želji
- Cimet po želji
- Maslac po potrebi
Priprema:
U dublju posudu stavite brašno, griz, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer pa promiješajte. Dno tepsije nauljite i posipajte tankim slojem brašna pa zatim preko toga rukama posipajte smjesu koju ste prethodno napravili. Kako piše Miss7 Gastro, sloj ove smjese ne bi trebao biti debeo već dovoljan da prekrije dno tepsije kako se ono ne bi vidjelo.
Količinu jabuka koju ste odredili po želji, naribajte i posipajte ih cimetom. Zatim preko suhe smjese posipajte obilnu količinu naribanih jabuka pa preko njih posipajte suhu smjesu i tako ponavljajte dok sve ne potrošite i završite sa suhom smjesom.
Preko kolača naribajte maslac (količina maslaca ovisi o vama) i pecite ga 40-ak minuta na 200 stupnjeva odnosno dok ne poprimi zlatnu boju.
Uživajte u ovom jesenskom kolaču!