Ovaj sočni kolač s jabukama gotov je za otprilike pola sata

canva
Sezona jabuka još uvijek traje pa smo na Miss Gastro pronašli zanimljiv i jednostavan recept za kolač gotov u pola sata. Evo što vam sve treba i kako se priprema ovaj sočni desert idealan kad vam se brzinski jede nešto slatko
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 10-12 žlica eritrita (možeš koristiti i neko drugo sladilo ili šećer)
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice ulja
  • 300 ml mlijeka
  • 2 čaše zobenih pahuljica
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 slatke jabuke
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 čaše crne čokolade

Priprema:

1. Miksati jaja i šećer nekoliko minuta pa ulje i mlijeko i ponovno sve dobro izmiksati.

2. Samljeti zobene pahuljice u brašno. U smjesu dodati pecilni prašak i šećer u prahu pa sve prebaciti u mokru smjesu. Miksati dok se sve dobro ne sjedini.

3. Oguliti i naribati jabuke pa ih prebaciti u smjesu, posuti cimetom i sitno narezanim komadićima čokolade te sve dobro promiješati.

4. U dublji pleh staviti papir za pečenje. Uliti smjesu i staviti da se peče cca 25-30 minuta na 200 °C.

5. Čačkalicom probati je li tijesto iznutra suho. Ukoliko se smjesa ne lijepi za čačkalicu, kolač izvaditi i pustiti da se ohladi prije rezanja. Kolač prije posluživanja posipati šećerom u prahu.

Dobar tek!

Posjeti joomboos.24sata.hr