Sezona jabuka još uvijek traje pa smo na Miss Gastro pronašli zanimljiv i jednostavan recept za kolač gotov u pola sata. Evo što vam sve treba i kako se priprema ovaj sočni desert idealan kad vam se brzinski jede nešto slatko
Sastojci:
- 3 jaja
- 10-12 žlica eritrita (možeš koristiti i neko drugo sladilo ili šećer)
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice ulja
- 300 ml mlijeka
- 2 čaše zobenih pahuljica
- 1 prašak za pecivo
- 4 slatke jabuke
- 1 žličica cimeta
- 1/2 čaše crne čokolade
Priprema:
1. Miksati jaja i šećer nekoliko minuta pa ulje i mlijeko i ponovno sve dobro izmiksati.
2. Samljeti zobene pahuljice u brašno. U smjesu dodati pecilni prašak i šećer u prahu pa sve prebaciti u mokru smjesu. Miksati dok se sve dobro ne sjedini.
3. Oguliti i naribati jabuke pa ih prebaciti u smjesu, posuti cimetom i sitno narezanim komadićima čokolade te sve dobro promiješati.
4. U dublji pleh staviti papir za pečenje. Uliti smjesu i staviti da se peče cca 25-30 minuta na 200 °C.
5. Čačkalicom probati je li tijesto iznutra suho. Ukoliko se smjesa ne lijepi za čačkalicu, kolač izvaditi i pustiti da se ohladi prije rezanja. Kolač prije posluživanja posipati šećerom u prahu.
Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.