Ovaj starinski kolač od griza i jabuka je san snova!

canva
Ovaj neodoljivi kolač priprema se od nekoliko sastojaka za manje od sat vremena
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 2 šalice griza
  • Prašak za pecivo
  • Šalica i pol šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 - 1,5 kg jabuka
  • Cimet
  • 150 g maslaca

Priprema:

Prosij brašno i prašak za pecivo i zatim dodaj griz i šećer. Sve zajedno pomiješaj i raspodijeli na 3 jednaka dijela.

Jabuke naribaj i pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Razdijeli na 2 jednaka dijela. Jabuke se ne cijede, jer će njihov sok natopiti sipano tijesto i ono će postati mekano tijekom pečenja.

Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje premaži maslacem ili uljem. 

Kao prvi sloj stavi suhe sastojke, žlicom poravnaj, dodaj polovinu jabuka, rukama ili žlicom, dodaj drugi dio suhih sastojaka, poravnaj žlicom i pritom malo utisni, pa dodaj preostale jabuke. Utisini jabuke i posipaj zadnji sloj suhih sastojaka.

Preostali maslac naribaj ili nareži na tanke listiće i poslaži po kolaču.

Peci oko 45 minuta, a potom uživaj!

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr