Ovaj neodoljivi kolač priprema se od nekoliko sastojaka za manje od sat vremena
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 2 šalice griza
- Prašak za pecivo
- Šalica i pol šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 - 1,5 kg jabuka
- Cimet
- 150 g maslaca
Priprema:
Prosij brašno i prašak za pecivo i zatim dodaj griz i šećer. Sve zajedno pomiješaj i raspodijeli na 3 jednaka dijela.
Jabuke naribaj i pomiješaj sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Razdijeli na 2 jednaka dijela. Jabuke se ne cijede, jer će njihov sok natopiti sipano tijesto i ono će postati mekano tijekom pečenja.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje premaži maslacem ili uljem.
Kao prvi sloj stavi suhe sastojke, žlicom poravnaj, dodaj polovinu jabuka, rukama ili žlicom, dodaj drugi dio suhih sastojaka, poravnaj žlicom i pritom malo utisni, pa dodaj preostale jabuke. Utisini jabuke i posipaj zadnji sloj suhih sastojaka.
Preostali maslac naribaj ili nareži na tanke listiće i poslaži po kolaču.
Peci oko 45 minuta, a potom uživaj!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.