Ovako bi povijesne ličnosti izgledale u 2020. godini?

royalty_now/instagram
Da je photoshop uistinu moćan alat današnjice, pokazuju brojne retuširane fotografije mnogih zvijezda na naslovnicama časopisa gdje one izgledaju savršeno i neprepoznatljivo.
Vidi originalni članak

Photoshop nudi širok spektar mogućnosti kad je riječ o umjetnosti fotografije, a toga je svjesna i djevojka iz današnje priče koja se fotošopom poigrala kako bi prikazala povijesne ličnosti u 21. stoljeću, piše Bored Panda.

Njezino ime je Becca Saladin i grafička je dizajnerica. Prije više od godinu dana počela je iz hobija stvarati 'moderne' verzije fotki povijesnih ličnosti. Dakle, ona prema portretu ili kiparskoj statui neke poznate osobe iz povijesti kreira portret osobe iz današnjeg vremena pod pretpostavkom da bi ta povijesna ličnost danas izgledala tako.

U konačnici je odlučila podijeliti svoje radove s ljudima pa je zato i pokrenula Instagram profil pod nazivom ‘Royalty Now’ koji danas broji 222 tisuće pratitelja. Pogledajte neke njezine najbolje radove i pišite nam u komentarima koji vam se najviše sviđa!

U nedavnom intervjuu je ispričala čitateljima kako je uopće došla na ideju da radi ovakvo što.

"Kao dijete sam uvijek voljela crtati i slikati. Moja mama bi radila razne umjetničke i znanstvene projekte sa mnom, a oba su mi roditelja puno čitala, što je potaknulo i moje zanimanje za povijest. Prva knjiga koju mi ​​je otac pročitao o povijesti bila je izmišljena verzija Anne Boleyn za odrasle. Postala sam opsjednuta poviješću Tudora nakon toga. Također sam voljela povijest Pompeja, drevnih egipatskih mumija i svega ostaloga, što mi je pomoglo da se osjećam blisko s prošlim ljudima. Mislim da me sve to povijesno štivo zabavljalo i odmaralo u isto vrijeme. 

Ideja za ovaj specifični stil umjetnosti koji sada radim započela je dok sam gledala portret Anne Boleyn razmišljajući o tome kako bi danas mogla izgledati, budući da ne izgleda baš životno na portretima po kojima je znamo. Vidjela sam kako netko drugi na Redditu pokušava nešto slično postići u photoshopu s Tudorovim suprugama i tada je bila riječ o rekreiranju rimskih statua. Oduvijek sam voljela photoshop i bila sam svjesna koliko je to moćan alat, pa sam odlučila pokušati rekreirati neke fotografije i nakon što su one izvedene uspješno, odlučila sam nastaviti s tim i dalje", ispričala je Becca. I dobro da je, jer mi smo oduševljeni!

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

Posjeti joomboos.24sata.hr