Ove slane kiflice bez kvasca ćete obožavati

screenshot/youtube
Sigurno vam je poznat onaj osjećaj kad vam se jede nešto slano, ali ste malo lijeni pa hoćete nešto na brzinu. Ove kiflice sa šunkom i sirom bez kvasca ćete jednostavno htjeti isprobati. Evo recepta!
Vidi originalni članak

Sastojci 

Za tijesto

  • 300 g glatkog brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • žličica soli
  • 140 g jogurta
  • 60 ml mlijeka
  • 60 ml ulja
  • 1 bjelanjak
  • brašno za radnu površinu

Za punjenje

  • 100 g narezane šunke
  • 100 g naribanog sira ementalera

Za premazivanje i ukrašavanje

  • 1 žumanjak
  • sjemenke sezama

Priprema

U veću posudu sipati brašno. Dodati prašak za pecivo i sol i kratko promiješati.

Zatim uliti jogurt, mlijeko, ulje i bjelanjak. Sve miješati kuhačom da se sastojci povežu. Ručno zamijesiti tijesto i nakon toga ga istresti na pobrašnjenu radnu površinu.

Pobrašniti tijesto i s gornje strane te ga razvaljati u što pravilniji krug. Narezati tijesto na 16 podjednakih komada.

Na svaki komad tijesta, na njegovom širem dijelu, staviti malo šunke i malo sira, te motati u kiflicu. Zarolane kiflice stavljati u protvan obložen papirom za pečenje.

Žumanjak malo istući s vilicom, te s njime premazati svaku kiflicu. Po svakoj kiflici posuti sezam.

Kiflice se peku u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20 minuta.

Posjeti joomboos.24sata.hr