Sigurno vam je poznat onaj osjećaj kad vam se jede nešto slano, ali ste malo lijeni pa hoćete nešto na brzinu. Ove kiflice sa šunkom i sirom bez kvasca ćete jednostavno htjeti isprobati. Evo recepta!
Sastojci
Za tijesto
- 300 g glatkog brašna
- 7 g praška za pecivo
- žličica soli
- 140 g jogurta
- 60 ml mlijeka
- 60 ml ulja
- 1 bjelanjak
- brašno za radnu površinu
Za punjenje
- 100 g narezane šunke
- 100 g naribanog sira ementalera
Za premazivanje i ukrašavanje
- 1 žumanjak
- sjemenke sezama
Priprema
U veću posudu sipati brašno. Dodati prašak za pecivo i sol i kratko promiješati.
Zatim uliti jogurt, mlijeko, ulje i bjelanjak. Sve miješati kuhačom da se sastojci povežu. Ručno zamijesiti tijesto i nakon toga ga istresti na pobrašnjenu radnu površinu.
Pobrašniti tijesto i s gornje strane te ga razvaljati u što pravilniji krug. Narezati tijesto na 16 podjednakih komada.
Na svaki komad tijesta, na njegovom širem dijelu, staviti malo šunke i malo sira, te motati u kiflicu. Zarolane kiflice stavljati u protvan obložen papirom za pečenje.
Žumanjak malo istući s vilicom, te s njime premazati svaku kiflicu. Po svakoj kiflici posuti sezam.
Kiflice se peku u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20 minuta.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.