Ovi špageti carbonara gotovi su za manje od pola sata

canva
Ako ste u potrazi za idejama za brzi ručak u koji ne morate uložiti previše truda, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za špagete carbonara koje ćete apsolutno obožavati
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 125 g špageta
  • 30 g smrznutog graška
  • 80 g slanine
  • 2 žumanjka
  • 1 i pol žlica vrhnja za kuhanje
  • 2 gljive
  • 1 čili papričica
  • Maslinovo ulje
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g Grana Padano sira
  • 2 žlice peršina
  • Sol i papar

Priprema: 

Špagete skuhajte po uputama na pakiranju, a za to vrijeme na srednje jaku vatru dodajte žlicu maslinovog ulja, a zatim slaninu koju ste prethodno nasjeckali na kockice. Dodajte malo papra i nakon, otprilike dvije minute, preko slanine protisnite češnjak pa, kako piše Miss7, dodajte čili nasjeckan na sitno i gljive koje ste nasjeckali na listiće.

Pirjajte dok slanina ne postane hrskava, a gljive ne poprime zlatnu boju. Posolite po ukusu. U jednu posudu stavite žumanjak i preko njega naribajte 40 grama Grana Padano sira. Dodajte mu vrhnje za kuhanje  žlicu vode pa sve pomiješajte. 

U tavu sa slaninom dodajte grašak i tri žlice vode u kojoj se kuha tjestenina pa sve prodinstajte. Kada je tjestenina gotova, ocijedite  ju, ali ostavite barem jedan decilitar tekućine za kasnije. 

Tjesteninu stavite u tavu sa slaninom, dobro pomiješajte i pa sve prelijte smjesom od jaja i vrhnja i tekućinom od kuhanja tjestenine. Sve miješajte dok umak ne postane kremast. 

Tjesteninu servirajte na tanjur, posipajte peršinom i preostalim Grana Padanom.

Uživajte u ovom brzinskom jelu!

 

KUPITE NOVI JOOMBOOS MAGAZIN NA KIOSCIMA TISKA I OSVOJITE KAPU ILI ČARAPE!

Posjeti joomboos.24sata.hr