Ovi špageti carbonara gotovi su za manje od pola sata
Sastojci:
- 125 g špageta
- 30 g smrznutog graška
- 80 g slanine
- 2 žumanjka
- 1 i pol žlica vrhnja za kuhanje
- 2 gljive
- 1 čili papričica
- Maslinovo ulje
- 2 češnja češnjaka
- 50 g Grana Padano sira
- 2 žlice peršina
- Sol i papar
Priprema:
Špagete skuhajte po uputama na pakiranju, a za to vrijeme na srednje jaku vatru dodajte žlicu maslinovog ulja, a zatim slaninu koju ste prethodno nasjeckali na kockice. Dodajte malo papra i nakon, otprilike dvije minute, preko slanine protisnite češnjak pa, kako piše Miss7, dodajte čili nasjeckan na sitno i gljive koje ste nasjeckali na listiće.
Pirjajte dok slanina ne postane hrskava, a gljive ne poprime zlatnu boju. Posolite po ukusu. U jednu posudu stavite žumanjak i preko njega naribajte 40 grama Grana Padano sira. Dodajte mu vrhnje za kuhanje žlicu vode pa sve pomiješajte.
U tavu sa slaninom dodajte grašak i tri žlice vode u kojoj se kuha tjestenina pa sve prodinstajte. Kada je tjestenina gotova, ocijedite ju, ali ostavite barem jedan decilitar tekućine za kasnije.
Tjesteninu stavite u tavu sa slaninom, dobro pomiješajte i pa sve prelijte smjesom od jaja i vrhnja i tekućinom od kuhanja tjestenine. Sve miješajte dok umak ne postane kremast.
Tjesteninu servirajte na tanjur, posipajte peršinom i preostalim Grana Padanom.
Uživajte u ovom brzinskom jelu!