5 neugodnih blagdanskih situacija koje smo svi doživjeli

dreamyygoals / instagram
A koja je vaša neugodna priča s blagdanskog ručka?
Vidi originalni članak

Božić nam se sve više bliži. Vrijeme ljubavi, veselja i okupljanja... No, što se dogodi kad se u istoj prostoriji okupi mnogo ljudi i dođe do nezgodnih situacija? Ovo je 5 najčešćih blagdanskih drama:

1. Problem zvan “čašica previše”

via GIPHY

Tijekom blagdana na scenu stupa dobra hrana, a uz nju i piće. Najpoznatije blagdansko piće je kuhano vino, a iako je slatko, to je i dalje alkohol. Pa se onda dogodi da baka ili tatina sestrična popiju koju čašicu previše i počnu se ponašati...ne onako kako bi se trebale ponašati za stolom!

2. Nedostatak vremena

via GIPHY

Vrijeme do Božića brzo prolazi, a sto je zadataka i obaveza. Treba počistiti kuću, napraviti kolače, posjetiti rodbinu, kupiti poklone i tada nastane panika. Odakle krenuti i kako na vrijeme stići? Prva osoba koja naiđe najčešće najviše ispašta, jer sve frustracije izlete iz nas i tad je važno zapamtiti: Samo duboko udahni, sve će ispasti dobro.

3. Priprema hrane

via GIPHY

Iako je blagdanski stol u gotovo svim obiteljima vrlo sličan, kad ti na ručak dolazi obitelj puna zahtjeva, sve pada u vodu. Kolači ne ispadnu kako ste poželjeli, krumpir se nedovoljno skuha ili zaboraviš kupiti sve namirnice. Zapamti i nemoj se živcirati, jer - u ovom blagdanskom razdoblju svima je ionako previše hrane. A ako se nastave žaliti, neka jedu ono što imaju kod kuće!

4. Nesuglasice

via GIPHY

Za obiteljskim stolom često dođe do pitanja koja izazovaju svađe bilo iz političkog, društvenog ili nekog drugog razloga. Bolje takve teme izbjegavati, jer će uskoro krenuti rasprava tko je u kojoj stranci i što misli o životu, a tu onda treba podvući crtu.

5. Nepotrebni komentari

via GIPHY

Komentari kao što su 'moraš paziti koliko jedeš', 'hoćeš li se uskoro ženiti' ili 'kako stojiš sa školom', izazivaju lavinu komentara i reakcija. Takvi komentari su totalno nepotrebni i to uopće nisu teme za blagdansko vrijeme...

Vjerojatno je svatko od nas doživio neku dramu, nezgodu ili svađu u vrijeme obiteljskih okupljanja. Nas zanima; koja je tvoja priča? 

 

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima po cijeni od 25 kuna! 

Posjeti joomboos.24sata.hr