Ovim sočnim browniesima će teško bilo tko odoljeti!
Sastojci:
- 170 g neslanog omekšalog maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 2 velika jaja
- 125 g mliječne (barem 28% kakaa) ili tamne omekšale čokolade
- 100 g glatkog brašna
- 30 g kakaovog praha
- 1 žličica soli
- 27 Kinder mini čokoladica
- 200 g Nutelle
Priprema:
Prije no što krenemo pripremati smjesu za kolačiće, zagrijemo pećnicu na 170 stupnjeva te obložimo četvrtasti pleh papirom za pečenje
Potom u veliku zdjelu za miješanje dodamo omekšali maslac i šećer u prahu te ih miksamo dok ne poprime svijetlu boju, oko 2-3 minute. Dodamo jaja i nastavimo miksati dok se smjesa ne udvostruči i postane vrlo blijeda i pjenasta.
Smjesi dodamo otopljenu čokoladu i kratko miješamo dok se ne sjedini, a važno je samo pripaziti da čokolada ne bude prevruća.
Glatko brašno, kakao prah i sol potrebno je prosijati, a zatim dodati smjesi pazeći da ne pretjeramo s miksanjem; čim više ne vidimo tragove brašna, prestajemo miksati. Polovicu smjese izlijemo u pripremljeni pleh i rasporedimo je do rubova. Nanesemo sloj Nutelle i ravnomjerno je rasporedimo po kolaču, a zatim po njoj slažemo Kinder čokoladice dok ne prekrijemo cijelu podlogu. Žlicom nanesemo ostatak smjese na vrh i lagano poravnamo.
Pečemo browniese 25-30 minuta, prilikom čega bi rubovi trebali lagano popucati, a sredina se prestati mrdati; ako je cijela smjesa još uvijek 'živa', nastavljamo peći u intervalima od 5 minuta.
Puštamo browniese da se potpuno ohlade u kalupu, a zatim ih ostavljamo u hladnjaku barem par sati, a idealno tijekom noći kako bismo mogli narezati čvrste, glatke kolačiće u kojima će se savršeno vidjeti slojevi.
Uživajte!
Originalni recept potražite na miss7gastro.