Prvi 399 pregleda 15. rujna 2023.

Ovim sočnim browniesima će teško bilo tko odoljeti!

canva

Spoj Kinder čokolade i Nutelle zvuči savršeno, a vjerujemo da mu je i okus takav! U ovim browniesima su upravo oni glavne zvijezde pa jedva čekamo isprobati recept

Sastojci:

  • 170 g neslanog omekšalog maslaca 
  • 250 g šećera u prahu
  • 2 velika jaja
  • 125 g mliječne (barem 28% kakaa) ili tamne omekšale čokolade 
  • 100 g glatkog brašna
  • 30 g kakaovog praha
  • 1 žličica soli
  • 27 Kinder mini čokoladica
  • 200 g Nutelle

Priprema:

Prije no što krenemo pripremati smjesu za kolačiće, zagrijemo pećnicu na 170 stupnjeva te obložimo četvrtasti pleh papirom za pečenje

Potom u veliku zdjelu za miješanje dodamo omekšali maslac i šećer u prahu te ih miksamo dok ne poprime svijetlu boju, oko 2-3 minute. Dodamo jaja i nastavimo miksati dok se smjesa ne udvostruči i postane vrlo blijeda i pjenasta.

Smjesi dodamo otopljenu čokoladu i kratko miješamo dok se ne sjedini, a važno je samo pripaziti da čokolada ne bude prevruća.

Glatko brašno, kakao prah i sol potrebno je prosijati, a zatim dodati smjesi pazeći da ne pretjeramo s miksanjem; čim više ne vidimo tragove brašna, prestajemo miksati. Polovicu smjese izlijemo u pripremljeni pleh i rasporedimo je do rubova. Nanesemo sloj Nutelle i ravnomjerno je rasporedimo po kolaču, a zatim po njoj slažemo Kinder čokoladice dok ne prekrijemo cijelu podlogu. Žlicom nanesemo ostatak smjese na vrh i lagano poravnamo.

Pečemo browniese 25-30 minuta, prilikom čega bi rubovi trebali lagano popucati, a sredina se prestati mrdati; ako je cijela smjesa još uvijek 'živa', nastavljamo peći u intervalima od 5 minuta.

Puštamo browniese da se potpuno ohlade u kalupu, a zatim ih ostavljamo u hladnjaku barem par sati, a idealno tijekom noći kako bismo mogli narezati čvrste, glatke kolačiće u kojima će se savršeno vidjeti slojevi.

Uživajte!

Originalni recept potražite na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?