Ovo bi trebali znati svi koji redovito koriste toster!

canva
Svake godine u Ujedinjenom Kraljevstvu pojedu se milijarde kriški tosta, ali ispada da tosteri predstavljaju opasnost o kojoj mnogi od nas ne razmišljaju dok doručkuju
Vidi originalni članak

Prema istraživanju ElectricalDirecta iz 2021., tosteri su treći najčešći uređaj koji uzrokuje požar u kući. Požar u tosteru obično uzrokuju mrvice koje se nakupe na dnu tostera, piše britanski Mirror

Čišćenje tostera obično nije prioritet, a pokazalo se i da mnogi ljudi nisu ni znali da se mrvice mogu isprazniti iz unutrašnjosti tostera.

 

Ladica za mrvice nalazi se ispod tostera. Ako to nikada prije niste primijetili, pretinac ladice za mrvice obično se može otvoriti sa stražnje strane tostera i iskliznut će odozdo. Izvucite posudu za mrvice s dna tostera te ih ispraznite. Zatim uzmite vlažni papirnati ručnik ili krpu da obrišete sve ostatke mrvica. 

Suhe krušne mrvice koje vrebaju na dnu tostera, zajedno s ekstremnom vrućinom, mogu uzrokovati dim ili čak plamen – stoga je važno da ih redovito praznite. Uklanjanje mrvica smanjit ćete sigurnosni rizik, a istovremeno će vaš toster raditi bolje, stoga će i trajati duže.

Prema riječima stručnjaka, toster biste trebali čistiti barem jednom tjedno.

Posjeti joomboos.24sata.hr