Prvi 690 pregleda 27. veljače 2023.

Ovo bi trebali znati svi koji redovito koriste toster!

canva

Svake godine u Ujedinjenom Kraljevstvu pojedu se milijarde kriški tosta, ali ispada da tosteri predstavljaju opasnost o kojoj mnogi od nas ne razmišljaju dok doručkuju

Prema istraživanju ElectricalDirecta iz 2021., tosteri su treći najčešći uređaj koji uzrokuje požar u kući. Požar u tosteru obično uzrokuju mrvice koje se nakupe na dnu tostera, piše britanski Mirror

Čišćenje tostera obično nije prioritet, a pokazalo se i da mnogi ljudi nisu ni znali da se mrvice mogu isprazniti iz unutrašnjosti tostera.

 | Autor: Canva Canva

 

Ladica za mrvice nalazi se ispod tostera. Ako to nikada prije niste primijetili, pretinac ladice za mrvice obično se može otvoriti sa stražnje strane tostera i iskliznut će odozdo. Izvucite posudu za mrvice s dna tostera te ih ispraznite. Zatim uzmite vlažni papirnati ručnik ili krpu da obrišete sve ostatke mrvica. 

Suhe krušne mrvice koje vrebaju na dnu tostera, zajedno s ekstremnom vrućinom, mogu uzrokovati dim ili čak plamen – stoga je važno da ih redovito praznite. Uklanjanje mrvica smanjit ćete sigurnosni rizik, a istovremeno će vaš toster raditi bolje, stoga će i trajati duže.

Prema riječima stručnjaka, toster biste trebali čistiti barem jednom tjedno.

Tvoja reakcija?