Ovo je originalni recept za carbonaru slavnog chefa

canva
Većina ljudi obožava carbonaru, a iako svi mislimo da je baš mi najbolje i ispravno pripremamo, evo sada recepta za pravu talijansku carbonaru kako ju priprema slavni chef Antonio Carluccio! Uživajte
Vidi originalni članak

Pasta carbonara - originalan recept 

Sastojci:

  • 220 g špageta 
  • 25 g pancete (talijanske slanine) narezane na male kockice - u originalnom receptu ide guanciale (slanina od sušenih svinjskih obraza, no nju je teško nabaviti)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • 50 g parmezana (ili odležanog pecorina), svježe naribanog
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, da bude al dente.

2. U međuvremenu zagrijte ulje u tavi i pržite pancetu nekoliko minuta, dok komadići ne postanu hrskavi. 

3. U velikoj zdjeli lagano umutite jaja s naribanim sirom i paprom. 

4. Kad je tjestenina gotova, ocijedite ju i dodajte u tavu s pancetom te dobro promiješajte.

5. Maknite ju s vatre i ostavite da se malo ohladi. Zatim dodajte smjesu jaja i sira. Sve dobro promiješajte i odmah poslužite!

Dodatne savjete za savršenu carbonaru, ali i slične recepte pronađite na portalu Miss Gastro!

Posjeti joomboos.24sata.hr