Većina ljudi obožava carbonaru, a iako svi mislimo da je baš mi najbolje i ispravno pripremamo, evo sada recepta za pravu talijansku carbonaru kako ju priprema slavni chef Antonio Carluccio! Uživajte
Pasta carbonara - originalan recept
Sastojci:
- 220 g špageta
- 25 g pancete (talijanske slanine) narezane na male kockice - u originalnom receptu ide guanciale (slanina od sušenih svinjskih obraza, no nju je teško nabaviti)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 jaja
- 50 g parmezana (ili odležanog pecorina), svježe naribanog
- svježe mljeveni crni papar
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, da bude al dente.
2. U međuvremenu zagrijte ulje u tavi i pržite pancetu nekoliko minuta, dok komadići ne postanu hrskavi.
3. U velikoj zdjeli lagano umutite jaja s naribanim sirom i paprom.
4. Kad je tjestenina gotova, ocijedite ju i dodajte u tavu s pancetom te dobro promiješajte.
5. Maknite ju s vatre i ostavite da se malo ohladi. Zatim dodajte smjesu jaja i sira. Sve dobro promiješajte i odmah poslužite!
Dodatne savjete za savršenu carbonaru, ali i slične recepte pronađite na portalu Miss Gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.