Ovo je originalni recept za samoborske kremšnite!

Canva/Opinionstage
Ako ste barem jednom imali prilike probati famozne samoborske kremšnite, sigurni smo da ju niti jedna druga kremšnita nakon nje nije uspjela zasjeniti. A da biste u samoborskim kremšnitama mogli uživati i kada vam skoknuti u Samobor nije baš tako jednostavno i brzo, u nastavku vam donosimo originalni recept koji možete isprobati kod kuće
Vidi originalni članak

Samoborske kremšnite najbolje su na svijetu, to nitko ne može osporiti i upravo zato su mnogi već bezbroj puta pokušavali kod kuće napraviti iste takve, no uvijek bi u njima nedostajalo 'ono nešto', zar ne? Ako točno znate o čemu pričamo i želite otkriti tajnu samoborskih kremšnita, nastavite čitati jer smo na Večernjem listu pronašli originalni recept. 

Sastojci:

Za kremu:

  • 3 litre mlijeka
  • 24 jaja 
  • 21 dag glatkog brašna
  • 75 dag šećera
  • 2 žlice vanilin šećera

Za kore: 

  • 1 kg brašna
  • 1 kg margarina
  • sol
  • voda

Priprema: 

Za kore zamijesite tijesto od navedenih sastojaka te preklopite četiri puta, kao kad se radi lisnato tijesto, pustite da malo odstoji pa ispecite u pećnici (možete kupiti i gotove kore ukoliko niste vični pripremi tijesta ili jednostavno nemate vremena za pripremu). 

Nakon tijesta pripremite kremu. Mlijeko ulijte u lonac i stavite na jaku vatru, a kad zakipi, izuzmite otprilike 2 dl i stavite tu količinu mlijeka u 24 žumanjka te pjenasto zamutite. Postupno dodajte brašno i stalno miješajte kako ne bi nastale grudice. 

Nakon toga napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Prvih pet minuta miješajte bez šećera, a potom ubacite šećer i miješajte još pet minuta. Kremu od žumanjaka ubacite u bjelanjak i promiješajte te sve prelijte po jednom listu kora i potom drugu koru stavite na vrh.

Pospite šećerom u prahu pa poslužite tek nakon sat, dva. Ova količina sastojaka dovoljna je za 42 kremšnite.

Dobar tek! 

 

Nikad bogatiji limited edition JoomBoos Posterbook je na svim kioscima Tiska!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr