Ovo je pravi, tradicionalni recept za punjenu papriku

youtube/canva
Punjene paprike su simbol ljeta, a ako tražite pravi, tradicionalni i najjednostavniji mogući recept za punjene paprike, onda ste na pravom mjestu!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • oko 10 komada većih paprika babura
  • kilogram miješanog mljevenog mesa
  • jaje
  • jedan sitno nasjeckani luk
  • malo češnjaka u prahu ili dva režnja češnjaka
  • 250 grama riže
  • sol, papar
  • tri žličice crvene slatke, mljevene paprike
  • pola litre pasirane rajčice
  • pola litre vode
  • manja šalica brašna

Priprema:

1. Paprike operite i izdubite im sredinu. 

2. U posudi pomiješajte meso, rižu, jaje, luk, češnjak, začine i dobro izmijesite dok smjesa ne postane kompaktna. 

3. Punite paprike smjesom od mesa, ali ne do vrha (stanite nešto ispod vrha).

4. Posložite paprike u veći lonac, prelijte smjesom vode i pasirane rajčice koju ste prethodno začinili solju i paprom, sve protresite i kuhajte oko sat i pol do dva na srednjoj vatri.

5. Na kraju možete dodati zapršku od brašna, crvene paprike i ulja ili možete skroz preskočiti ovaj korak ako ne volite okus zaprške. 

6. Poslužite paprike uz pire od krumpira i uživajte u okusima ljeta!

Posjeti joomboos.24sata.hr