Ovo je pravi, tradicionalni recept za punjenu papriku
Punjene paprike su simbol ljeta, a ako tražite pravi, tradicionalni i najjednostavniji mogući recept za punjene paprike, onda ste na pravom mjestu!
Sastojci:
- oko 10 komada većih paprika babura
- kilogram miješanog mljevenog mesa
- jaje
- jedan sitno nasjeckani luk
- malo češnjaka u prahu ili dva režnja češnjaka
- 250 grama riže
- sol, papar
- tri žličice crvene slatke, mljevene paprike
- pola litre pasirane rajčice
- pola litre vode
- manja šalica brašna
Priprema:
1. Paprike operite i izdubite im sredinu.
2. U posudi pomiješajte meso, rižu, jaje, luk, češnjak, začine i dobro izmijesite dok smjesa ne postane kompaktna.
3. Punite paprike smjesom od mesa, ali ne do vrha (stanite nešto ispod vrha).
4. Posložite paprike u veći lonac, prelijte smjesom vode i pasirane rajčice koju ste prethodno začinili solju i paprom, sve protresite i kuhajte oko sat i pol do dva na srednjoj vatri.
5. Na kraju možete dodati zapršku od brašna, crvene paprike i ulja ili možete skroz preskočiti ovaj korak ako ne volite okus zaprške.
6. Poslužite paprike uz pire od krumpira i uživajte u okusima ljeta!