Punjene paprike su simbol ljeta, a ako tražite pravi, tradicionalni i najjednostavniji mogući recept za punjene paprike, onda ste na pravom mjestu!
Sastojci:
- oko 10 komada većih paprika babura
- kilogram miješanog mljevenog mesa
- jaje
- jedan sitno nasjeckani luk
- malo češnjaka u prahu ili dva režnja češnjaka
- 250 grama riže
- sol, papar
- tri žličice crvene slatke, mljevene paprike
- pola litre pasirane rajčice
- pola litre vode
- manja šalica brašna
Priprema:
1. Paprike operite i izdubite im sredinu.
2. U posudi pomiješajte meso, rižu, jaje, luk, češnjak, začine i dobro izmijesite dok smjesa ne postane kompaktna.
3. Punite paprike smjesom od mesa, ali ne do vrha (stanite nešto ispod vrha).
4. Posložite paprike u veći lonac, prelijte smjesom vode i pasirane rajčice koju ste prethodno začinili solju i paprom, sve protresite i kuhajte oko sat i pol do dva na srednjoj vatri.
5. Na kraju možete dodati zapršku od brašna, crvene paprike i ulja ili možete skroz preskočiti ovaj korak ako ne volite okus zaprške.
6. Poslužite paprike uz pire od krumpira i uživajte u okusima ljeta!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
dancy1973
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.