Ovo proljetno varivo gotovo je za čas, a tako je ukusno!

canva
Ako vam nakon teške blagdanske hrane i kolača treba nešto lagano za okrijepu, probajte si ovaj vikend napraviti ovo proljetno varivo!
Vidi originalni članak

Što vam treba? 

  • jedan veći luk
  • jedan poriluk
  • dvije mrkve
  • tri krumpira
  • 200 grama graška
  • 300 grama pilećih prsa
  • začini po želji
  • malo koncentrata od rajčice

Priprema:

1. Luk sitno nasjeckajte i popržite na malo ulja. Dodajte na to piletinu narezanu na kockice i pržite dok ne dobije zlatnu boju.

2. Dodajte svemu mrkvu i krumpir koje ste narezali na kockice pa nakon par minuta prženja dodajte vode da prekrije povrće i meso.

3. Nakon pola sata kuhanja dodajte nasjeckani poriluk i prokuhani grašak. Dodajte vode ako je potrebno.

4. Začinite varivo po želji i dodajte žlicu-dvije koncentrata od rajčice. Ako volite, na kraju dodajte i zapršku, ali ako želite, taj korak možete i preskočiti.

Dobar tek!

Posjeti joomboos.24sata.hr