Ovo su najčešći razlozi zašto se veze raspadaju

canva
Iako bi svi voljeli da je njihova ljubavna veza savršena i da to savršenstvo traje zauvijek, realnost je prilično drugačija i većina veza, pa čak i onih dugih, se raspada. Naravno, u tome nema ništa loše, ali smatramo kako je ipak važno otkriti neke razloge zašto se to događa
Vidi originalni članak

Ignoriranje očitih problema

Mnogi ljudi, iako su u lošoj vezi, često u potpunosti nesvjesno ignoriraju sve znakove koji im pokazuju da ta veza nema sretnu budućnost. Naime, bez obzira na to što se u takvom odnosu najčešće osjećaju loše, skloni su svaki rijetki trenutak u kojemu im je dobro, smatrati onim trenutkom koji je tu vezu 'spasio' i koji nije vrijedan njenog prekida. 

Ono što je dobro u cijeloj ovoj situaciji jest da je ljudskom mozgu potrebno oko šest mjeseci da 'izađe' iz faze potpune zaljubljenosti i, kako piše YourTango, krene malo racionalnije razmišljati o manama i vrlinama partnera pa to znači da se, relativno brzo, možete osloboditi loše veze. 

Neracionalno razmišljanje o budućnosti

Svaka osoba na svijetu je sklona razmišljati o svojoj idealnoj budućnosti i u tome nema ništa loše. No, ponekad su životne okolnosti jednostavno takve da do te idealne budućnosti ne možemo doći. Isto tako je i s vezama.

Naime, ako previše idealizirate svog partnera i s njim zamišljate budućnost koja nije realna ili kakvu vaš partner možda ne želi, tada dolazi do razilaženja u željama i stavovima koji naposljetku (ako se ne riješe racionalno i smireno), dovode do prekida veze. 

Ne znate što točno želite

Jedan od najčešćih razloga zašto se veze, pa čak i one jako duge, prekidaju jest taj što oba partnera shvate da žele potpuno različite stvari iako su, kroz vezu, smatrali da žele isto. Ovdje je najčešće riječ o 'stvarima' kao što su vrijeme za brak, djeca, mjesto i način života i slično u kojima kompromis vrlo često nije opcija.

Najgore što u ovoj situaciji možete napraviti jest pokušati promijeniti svog partnera ili ga nagovarati da se prilagodi vama. Čak i ako vam to uspije, problem će ponovno isplivati u budućnosti. 

 

KUPITE NOVI JOOMBOOS MAGAZIN NA KIOSCIMA TISKA I OSVOJITE KAPU ILI ČARAPE!

Posjeti joomboos.24sata.hr