Ovu bijelu mađaricu s jagodama morate probati!

mysticcakes.com
Mađarica je jedan od onih kolača koji je apsolutno savršen takav kakav je. No, ponekad nam je potreban odmak od klasike, zar ne? Ako se slažete s nama, nastavite čitati jer smo na blogu Mystic Cakes pronašli recept za bijelu mađaricu s jagodama koja je idealan, osvježavajući recept za tople dane pred nama
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za kore:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g margarina
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 600 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za bijelu kremu: 

  • 800 ml mlijeka
  • 120 g šećera
  • 1 žlica arome vanile
  • 120 g gustina
  • 200 g margarina

Za voćnu kremu:

  • 600 g jagoda (svježih ili smrznutih)
  • 150 g šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 20 g gustina
  • 200 ml vode
  • 50 g margarina

Za glazuru:

  • 150 g bijele čokolade
  • 1,5 žlica ulja

Priprema: 

Kore

U posudi vilicom izmiješajte jaja, šećer, margarin narezan na listiće i kiselo vrhnje. Dodajte prašak za pecivo i brašno pa sve još jednom promiješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu pa rukom zamijesite glatko tijesto. Dobiveno tijesto podijelite na pet jednakih dijelova. 

Od svake loptice na papiru za pečenje razvaljajte koru veličine 38x28 cm. Koru pažljivo prebacite na tepsiju i pecite na 180 stupnjeva oko osam minuta. Kore trebaju blago porumeniti, ali svejedno ostati svijetle. 

Pečene kore složite jednu na drugu i ostavite da se ohlade. 

Bijela krema

U malo mlijeka razmutite gustin tako da ne bude grudica, a ostatak mlijeka ulijte u drugu posudu, dodajte šećer i aromu vanilije i stavite na vatru da provrije. Maknite s vatre i polako dodajte gustin neprestano miješajući kako ne bi nastale grudice. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte dok se ne zgusne.

Maknite s vatre, pokrijte folijom i ostavite da se malo prohladi. U mlaku kremu dodajte margarin sobne temperature i miksajte na srednjoj brzini dok ne dobijete glatku kremu. 

Voćna krema

Dok se bijela krema hladi, započnite s pripremom voćne kreme. Ovu kremu ćete pripremiti tako što ćete u posudu staviti jagode sa šećerom i prokuhati ih. Ako su jagode smrznute, ne morate ih odmrzavati nego ih samo stavite na vatru, a ako su jagode svježe, dodajte im jedan decilitar vode. 

Jagode kuhajte nekoliko minuta dok ne omekšaju, maknite ih s vatre i usitnite štapnim mikserom pa ponovno vratile na vatru. U vodi razmutite puding i gustin pa ga, neprestano miješajući, ukuhajte u jagode. Kada se smjesa zgusne, maknite ju s vatre i odmah dodajte margarin. Miješajte dok se ne otopi. Kremu prohladite uz povremeno miješanje. 

Slaganje

Na jednu koru nanesite bijelu kremu, na drugu voćnu kremu i tako naizmjence dok ne potrošite sve kore i obje kreme. Na gotov kolač stavite neki teret i ostavite u frižideru da se dobro ohladi prije stavljanja glazure.

Glazura

Na laganoj vatri otopite bijelu čokoladu s uljem, kratko ohladite pa prelijte preko kolača. Kolač preko noći ohladite u frižideru kako bi kolač omekšao i stopio se s kremama. 

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

Posjeti joomboos.24sata.hr