Ovu tortu od mrkve jedva čekamo isprobati!

Canva/screenshoot/pinterest
Ako još ne znate koje ćete kolače praviti za nadolazeće blagdane, mi vam predlažemo fantastičnu tortu od mrkve koji će vas očarati bogatim okusom. A i danas je dan mrkve pa je ovo savršena prilika za podijeliti ovaj recept s vama!
Vidi originalni članak

Sastojci:

TIJESTO:

  • 225 g brašna
  • Pola paketića vinski kamen praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Žličica ekstrakta od vanilije
  • 300 g smeđeg šećera
  • 3 žličice cimeta
  • 250 ml ulja
  • 4 jaja
  • 375 g mrkve
  • 100 g nasjeckanih badema
  • 50 g ustinjenih oraha

PRELJEV:

  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 200 g punomasnog krem sira
  • Pola žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Prvo zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. 

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, ekstrakt vanilije, sol i cimet, a potom umiješajte ulje. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte.

Ogulite mrkvu, operite je te naribajte.  Naribanu mrkvu umiješajte u tijesto zajedno s bademima.

Podmažite okrugli kalup (promjera 24 cm) i dno obložite papirom za pečenje.  Potom tijesto izlijte u kalup i pecite sat vremena, malo prekrijte pred kraj i zatim ostavite da se ohladi u kalupu.

Za preljev rastopite maslac, ostavite da se ohladi i umiješajte šećer u prahu, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne postane kremasto.

Kolač od mrkve pažljivo prepolovite poprečno i oko 1/3 preljeva namažite na donji dio, a s preostalom kremom ravnomjerno premažite na ostatak i oko torte.

Po želji možete ukrasiti tortu nasjeckanim orašastim plodovima, orasima, šarenim posipom ili mrkvom od marcipana.

Uživajte!

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr