Ovu tortu od mrkve jedva čekamo isprobati!
Sastojci:
TIJESTO:
- 225 g brašna
- Pola paketića vinski kamen praška za pecivo
- Prstohvat soli
- Žličica ekstrakta od vanilije
- 300 g smeđeg šećera
- 3 žličice cimeta
- 250 ml ulja
- 4 jaja
- 375 g mrkve
- 100 g nasjeckanih badema
- 50 g ustinjenih oraha
PRELJEV:
- 150 g šećera u prahu
- 100 g rastopljenog maslaca
- 200 g punomasnog krem sira
- Pola žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, ekstrakt vanilije, sol i cimet, a potom umiješajte ulje. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte.
Ogulite mrkvu, operite je te naribajte. Naribanu mrkvu umiješajte u tijesto zajedno s bademima.
Podmažite okrugli kalup (promjera 24 cm) i dno obložite papirom za pečenje. Potom tijesto izlijte u kalup i pecite sat vremena, malo prekrijte pred kraj i zatim ostavite da se ohladi u kalupu.
Za preljev rastopite maslac, ostavite da se ohladi i umiješajte šećer u prahu, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne postane kremasto.
Kolač od mrkve pažljivo prepolovite poprečno i oko 1/3 preljeva namažite na donji dio, a s preostalom kremom ravnomjerno premažite na ostatak i oko torte.
Po želji možete ukrasiti tortu nasjeckanim orašastim plodovima, orasima, šarenim posipom ili mrkvom od marcipana.
Uživajte!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.