Prvi 288 pregleda 04. travnja 2023.

Ovu tortu od mrkve jedva čekamo isprobati!

Canva

Ako još ne znate koje ćete kolače praviti za nadolazeće blagdane, mi vam predlažemo fantastičnu tortu od mrkve koji će vas očarati bogatim okusom. A i danas je dan mrkve pa je ovo savršena prilika za podijeliti ovaj recept s vama!

Sastojci:

TIJESTO:

  • 225 g brašna
  • Pola paketića vinski kamen praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Žličica ekstrakta od vanilije
  • 300 g smeđeg šećera
  • 3 žličice cimeta
  • 250 ml ulja
  • 4 jaja
  • 375 g mrkve
  • 100 g nasjeckanih badema
  • 50 g ustinjenih oraha

PRELJEV:

  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 200 g punomasnog krem sira
  • Pola žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Prvo zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. 

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, ekstrakt vanilije, sol i cimet, a potom umiješajte ulje. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte.

Ogulite mrkvu, operite je te naribajte.  Naribanu mrkvu umiješajte u tijesto zajedno s bademima.

Podmažite okrugli kalup (promjera 24 cm) i dno obložite papirom za pečenje.  Potom tijesto izlijte u kalup i pecite sat vremena, malo prekrijte pred kraj i zatim ostavite da se ohladi u kalupu.

Za preljev rastopite maslac, ostavite da se ohladi i umiješajte šećer u prahu, krem sir i ekstrakt vanilije dok ne postane kremasto.

Kolač od mrkve pažljivo prepolovite poprečno i oko 1/3 preljeva namažite na donji dio, a s preostalom kremom ravnomjerno premažite na ostatak i oko torte.

Po želji možete ukrasiti tortu nasjeckanim orašastim plodovima, orasima, šarenim posipom ili mrkvom od marcipana.

Uživajte!

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Tvoja reakcija?