Palačinke s kardamomom - vaš novi omiljeni doručak!

Canva
Palačinke s kardamomom poznate su po svojim savršeno hrskavim rubovima i zlatnoj boji.
Vidi originalni članak

Ove ćete palačinke, u Somaliji poznatije kao malawax ili malawah, zasigurno htjeti jesti svaki dan. Osim kardamoma, u ovim se palačinkama koristi i ghee, pročišćeni maslac. 

Sastojci navedeni u ovom receptu dostatni su za pripremu 8 palačinkica, a priprema i pečenje traju svega 20-ak minuta. U slast!

Sastojci:

  • 180 g glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 200 - 250 ml vode
  • 1 jaje (L)
  • 50 g šećera
  • 1 žličica kardamoma u prahu
  • prstohvat soli
  • ghee

Postupak:

  1. Izmiksajte brašno, mlijeko, jaje, šećer i kardamom pa dodajte vodu. Smjesa bi trebala imati istu konzistenciju kao i smjesa za klasične palačinke.
  2. Dodajte malo gheeja na tavicu, prođite silikonskom četkicom da se ravnomjerno rasporedi pa izlijte jednu kutlaču smjese. Pecite otprilike 2 minute, dok ne poprimi smeđu boju.
  3. Preokrenite palačinku pa je s gornje strane prelijte s otprilike pola žličice gheeja. Pecite dok i donja strana ne poprimi istu smećkastu boju.
  4. Prije no što krenete sa sljedećom palačinkom, silikonskom četkicom ponovno namastite tavu. Ponovite postupak sa svim palačinkama.
  5. Poslužite palačinke dok su još tople i dok su rubovi hrskavi.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

Posjeti joomboos.24sata.hr