Palačinke s kardamomom poznate su po svojim savršeno hrskavim rubovima i zlatnoj boji.
Ove ćete palačinke, u Somaliji poznatije kao malawax ili malawah, zasigurno htjeti jesti svaki dan. Osim kardamoma, u ovim se palačinkama koristi i ghee, pročišćeni maslac.
Sastojci navedeni u ovom receptu dostatni su za pripremu 8 palačinkica, a priprema i pečenje traju svega 20-ak minuta. U slast!
Sastojci:
- 180 g glatkog brašna
- 250 ml mlijeka
- 200 - 250 ml vode
- 1 jaje (L)
- 50 g šećera
- 1 žličica kardamoma u prahu
- prstohvat soli
- ghee
Postupak:
- Izmiksajte brašno, mlijeko, jaje, šećer i kardamom pa dodajte vodu. Smjesa bi trebala imati istu konzistenciju kao i smjesa za klasične palačinke.
- Dodajte malo gheeja na tavicu, prođite silikonskom četkicom da se ravnomjerno rasporedi pa izlijte jednu kutlaču smjese. Pecite otprilike 2 minute, dok ne poprimi smeđu boju.
- Preokrenite palačinku pa je s gornje strane prelijte s otprilike pola žličice gheeja. Pecite dok i donja strana ne poprimi istu smećkastu boju.
- Prije no što krenete sa sljedećom palačinkom, silikonskom četkicom ponovno namastite tavu. Ponovite postupak sa svim palačinkama.
- Poslužite palačinke dok su još tople i dok su rubovi hrskavi.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.