Palenta pripremljena na ovaj način će vas oduševiti!

Canva
Kremasta aromatizirana palenta oduševljava na prvi griz
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 900 ml povrtnog temeljca
  • 4 režnja češnjaka
  • žlica ružmarina
  • žličica soli
  • 150 g palente (kukuruzne krupice)

Priprema:

U srednje velik lonac dodaj temeljac, češnjak i suhi ružmarin. Lagano zagrij na srednje jakoj vatri, pričekaj da počne kipjeti.

Pusti da krčka oko 10 minuta da se okusi sjedine. Nemoj dozvoliti da temeljac počne prejako ključati - čim vidiš da počinje kipjeti, smanji temperaturu tek toliko da lagano kipi.

Dodaj palentu i dobro promiješaj. Poklopi i ostavi da kuha na srednje jakoj vatri oko 10 minuta. Ponovo promiješaj. U ovom trenutku dodaj više vode ili temeljca ako želiš nešto rjeđu palentu.

Ako je prerijetka za tvoj ukus, nastavi kuhati bez korištenja poklopca. Posoli prema ukusu, možeš dodati i papra i još ružmarina. Posluži odmah.

Originalni recept možeš pronaći ovdje

 

Posjeti joomboos.24sata.hr