Kremasta aromatizirana palenta oduševljava na prvi griz
Sastojci:
- 900 ml povrtnog temeljca
- 4 režnja češnjaka
- žlica ružmarina
- žličica soli
- 150 g palente (kukuruzne krupice)
Priprema:
U srednje velik lonac dodaj temeljac, češnjak i suhi ružmarin. Lagano zagrij na srednje jakoj vatri, pričekaj da počne kipjeti.
Pusti da krčka oko 10 minuta da se okusi sjedine. Nemoj dozvoliti da temeljac počne prejako ključati - čim vidiš da počinje kipjeti, smanji temperaturu tek toliko da lagano kipi.
Dodaj palentu i dobro promiješaj. Poklopi i ostavi da kuha na srednje jakoj vatri oko 10 minuta. Ponovo promiješaj. U ovom trenutku dodaj više vode ili temeljca ako želiš nešto rjeđu palentu.
Ako je prerijetka za tvoj ukus, nastavi kuhati bez korištenja poklopca. Posoli prema ukusu, možeš dodati i papra i još ružmarina. Posluži odmah.
Originalni recept možeš pronaći ovdje!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.