'Parižanin mi je poklonio ružu, a stranac me ljubio kod Eiffela'

markomarkec3/Instagram
Joomboos youtuberi Saamo Petraa, Doris Stanković, Gloria Berger i Marco Cuccurin krenuli su na put po Europi kako bi potaknuli mlade da glasuju na izborima za Europski parlament
Vidi originalni članak

Spremni?, pitao je producent Dario Radičević svoju Joomboos youtubersku četvorku Petru Dimić, Gloriu Berger, Marca Cuccurina i Doris Stanković. Tog četvrtka u sedam ujutro, pospani, ali euforični, okupili su se u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman kako bi otputovali u deset gradova Europske Unije. No, u putovanje života nisu išli sami. Kao poseban gost, pridružila im se igračka 'jaje', a ono će ih pratiti kroz cijelu avanturu.

"Ovo jaje će se zvati Buraz" - rekla je Gloria. 

Prva stanica

Prva stanica - prijestolnica Francuske Pariz. U gradu svjetla, ljubavi, mode, kulture i kulinarstva, svatko od naših YouTubera pronašao je nešto za sebe. 

"Jedna od mojih većih želja mi se ostvarila. Piknik ispod Eiffelovog tornja i nevjerojatan zalazak sunca. Skroz sam uživala i preporučila bih to svakome. Pariz 'vrvi' ljubavnim parovima, ali ja nisam bila s dečkom. Taj neprocjenjivi trenutak doživjela sam s best frendicama, Gloriom i Doris. Početku našeg Eurotripa nazdravile smo uz šampanjac" - rekla je Petra, koju na društvenim mrežama prati više od pola milijuna ljudi, a tamo je poznatija kao SaamoPetraa. 

Oduševila ju je i pristupačnost lokalaca. Jedan od njih na ulici joj je poklonio ružu.

"Ljudiiii, vidite, dobila sam ružu. Ne mogu vjerovati" - uzviknula je dok je s ekipom šetala prema Elizejskoj palači, pariškoj Bijeloj kući u kojoj odsjeda premijer Emmanuel Macron.  

Romobilom po Parizu

Avanturistice Gloriu i Doris u Parizu su se najviše dojmili romobili. 

"Ne možete vjerovati koliko Parižani ludo voze automobile. Ubacuju se jedan drugome u traku, na cesti je baš kaos. Vozačica sam, ali iskreno ne znam bi li se ikad usudila sjesti za volan. Zato sam se odlučila za romobil. S njime možeš gdje god hoćeš" - rekla je Gloria. Pariške vrtove i šetnicu uz rijeku Seinu 'doživjele' su na dva kotača.  

Novo lice

Novi JoomBoos YouTuber Marco Cuccurin školuje se za kuhara. U Francuskoj su ga posebno zainteresirali restorani s Michelinovim zvjezdicama. Pariz ima čak deset restorana koji imaju tri zvjezdice, a više u svijetu ima jedino Tokio. 

"Iz Pariza ne možete otići, a da za doručak niste jeli kroasane, a nakon ručka se počastili sa slavnom slasticom makarons" - rekao je Marco. 

Nisu samo uživali

No, naša Joomboos ekipa u Pariz nije stigla samo kako bi uživala. Imali su misiju potaknuti mlade da glasuju na izborima za Europski parlament od 23. do 26. svibnja.

"Razgovarao sam s mladom influencericom iz Pariza Salome. Sreli smo se na poznatom Trocadero trgu koji gleda na Eiffelov toranj, a ona je par sati prije bila u Amsterdamu. Propusnost granica je zaista velika prednost EU i za nju i za sve nas mlade. U novčaniku nam je doslovce potrebna jedino osobna iskaznica" - rekao je Marco. 

Joomboos YouTuberi doživjeli su još puno avantura u velebnom gradu od dva milijuna stanovnika, a sve saznajte u prvoj epizodi Eurotripa. 

Pogledaj video:

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr