PewDiePie prešao 80 milijuna subscribera, T-series gubi

pewdiepie/Instagram
PewDiePie za 'dlaku' vodi u borbi koja traje već mjesecima
Vidi originalni članak

Kanal švedske YouTube zvijezde PewDiePiea postao je prvi kanal koji je prešao 80 milijuna pretplatnika, čime je napokon nadmašio kontroverzni indijski kanal T-series u borbi koja traje već mjesecima. PewDiePie, čije je pravo ime Felix Kjellberg, držao je prvo mjesto na platformi na YouTube-u od 2013., ali se posljednjih mjeseci suočio s opasnom konkurencijom T-series, piše Independent.

Indijski kanal, koji prati bollywoodsku filmsku produkciju i glazbene spotove, prvobitno je predvidio kako će u listopadu prošle godine prestići PewDiePiejev broj pretplatnika, no kampanja PewDiePie navijača pomogla mu je da ga zadrži na prvom mjestu.

Neki obožavatelji PewDiePiea su čak otišli toliko daleko da ga zadrže na prvom mjestu da su osmislili i gerilsku reklamnu kampanju i hakiranje pisača i Google Chromecastova kako bi promovirali njegov kanal. Popularnost T-series kanala porasla je u tandemu s rastućom internetskom populacijom u Indiji, ali se njezin porast pokazao kontroverznim u nekim dijelovima YouTube zajednice.

Neki misle da će se, pobjedom T-seriesa, YouTube pretvorio u veliku korporativnu platformu, a to definitivno ne žele. 'Stvarno mi nije stalo do T-seriesa, iskreno ne znam što bih rekao, ali mislim da ako se YouTube promijeni i postane korporativan,  nešto će drugo će zauzeti njegovo mjesto. Mislim da ljudi uživaju u ovoj povezanosti s youtuberima, true youtuberima, i mislim da će se nešto drugo samo pojaviti ako YouTube ne bude ono što je bio' rekao je PewDiePie.

via GIPHY

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

Posjeti joomboos.24sata.hr