Pileće lazanje: Nova verzija omiljenog jela

Canva
Donosimo vam recept za nešto laganiju verziju lazanja
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 10 listova za lazanje
  • 450 g pilećih prsa
  • 400 g pelata iz konzerve
  • 500 ml pasate od rajčice
  • 1,5 šalica gljiva
  • 2 luka
  • 1 svežanj bosiljka
  • 2 žličice soli
  • 1,5 žličica češnjaka u prahu
  • 3 šalice svježeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • pola šalice parmezana
  • pola žličice papra
  • 2 šalice mozzarelle
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Skuhaj listove lazanja prema uputama na pakiranju te samelji meso i pusti ga da odstoji 15 minuta.

U veliku tavu dodaj žlicu maslinova ulja, piletinu, pelate, pasatu od rajčice, gljive, luk, bosiljak, 3/4 žličice soli i češnjak u prahu. Kuhaj dok ne zakuha, uz povremeno miješanje, a zatim smanji toplinu, pokrij i pirjaj 25-30 minuta.

U odvojenu zdjelu dodaj sir, jaje, parmezan, peršin, papar i sol pa sve dobro promiješaj. U vatrostalnu zdjelu dodaj malo ulja pa slaži po 2 lista premazujući smjesom od sira, smjesom od piletine i slojem mozzarelle. Ponovi slojeve. Pokrij aluminijskom folijom i peci na 180°C 25-30 minuta ili dok ne porumeni.

Otkrij i pecite još 5 minuta da se lijepo zapeče na vrhu. Ostavi da odstoji 15 minuta prije rezanja.

Uživaj!

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro! 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr