Pileće lazanje: Nova verzija omiljenog jela
Sastojci:
- 10 listova za lazanje
- 450 g pilećih prsa
- 400 g pelata iz konzerve
- 500 ml pasate od rajčice
- 1,5 šalica gljiva
- 2 luka
- 1 svežanj bosiljka
- 2 žličice soli
- 1,5 žličica češnjaka u prahu
- 3 šalice svježeg kravljeg sira
- 1 jaje
- pola šalice parmezana
- pola žličice papra
- 2 šalice mozzarelle
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Skuhaj listove lazanja prema uputama na pakiranju te samelji meso i pusti ga da odstoji 15 minuta.
U veliku tavu dodaj žlicu maslinova ulja, piletinu, pelate, pasatu od rajčice, gljive, luk, bosiljak, 3/4 žličice soli i češnjak u prahu. Kuhaj dok ne zakuha, uz povremeno miješanje, a zatim smanji toplinu, pokrij i pirjaj 25-30 minuta.
U odvojenu zdjelu dodaj sir, jaje, parmezan, peršin, papar i sol pa sve dobro promiješaj. U vatrostalnu zdjelu dodaj malo ulja pa slaži po 2 lista premazujući smjesom od sira, smjesom od piletine i slojem mozzarelle. Ponovi slojeve. Pokrij aluminijskom folijom i peci na 180°C 25-30 minuta ili dok ne porumeni.
Otkrij i pecite još 5 minuta da se lijepo zapeče na vrhu. Ostavi da odstoji 15 minuta prije rezanja.
Uživaj!
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!