Donosimo vam recept za nešto laganiju verziju lazanja
Sastojci:
- 10 listova za lazanje
- 450 g pilećih prsa
- 400 g pelata iz konzerve
- 500 ml pasate od rajčice
- 1,5 šalica gljiva
- 2 luka
- 1 svežanj bosiljka
- 2 žličice soli
- 1,5 žličica češnjaka u prahu
- 3 šalice svježeg kravljeg sira
- 1 jaje
- pola šalice parmezana
- pola žličice papra
- 2 šalice mozzarelle
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Skuhaj listove lazanja prema uputama na pakiranju te samelji meso i pusti ga da odstoji 15 minuta.
U veliku tavu dodaj žlicu maslinova ulja, piletinu, pelate, pasatu od rajčice, gljive, luk, bosiljak, 3/4 žličice soli i češnjak u prahu. Kuhaj dok ne zakuha, uz povremeno miješanje, a zatim smanji toplinu, pokrij i pirjaj 25-30 minuta.
U odvojenu zdjelu dodaj sir, jaje, parmezan, peršin, papar i sol pa sve dobro promiješaj. U vatrostalnu zdjelu dodaj malo ulja pa slaži po 2 lista premazujući smjesom od sira, smjesom od piletine i slojem mozzarelle. Ponovi slojeve. Pokrij aluminijskom folijom i peci na 180°C 25-30 minuta ili dok ne porumeni.
Otkrij i pecite još 5 minuta da se lijepo zapeče na vrhu. Ostavi da odstoji 15 minuta prije rezanja.
Uživaj!
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.