Plesna predstava 'Hororskop' će vas opustiti i nasmijati!

PR
Nakon uspješnice "Moja mama kuha bolje od tvoje", koja igra na kazališnim daskama od 2019. godine te još i danas oduševljava publiku, iz kreativne radionice redateljice Marije Matković stiže nova plesna predstava humorističnog karaktera
Vidi originalni članak

Ova kazališna predstava prati skupinu plesača koja se priprema za audiciju za plesnu predstavu "Hororskop!", a redateljica Matković kaže da ju je tako nazvala jer joj je zanimljivo kako ljudi razmišljaju o horoskopu - jednima je zabavan i intrigantan, a drugi ga smatraju izmišljotinom. U razgovoru nam je otkrila odakle joj inspiracija za ovo djelo.

Odakle ti inspiracija za ovu zanimljivu predstavu? Zašto baš 'horoskop'?

Puno puta sam se našla u nekom nepoznatom krugu ljudi, kada želiš malo razbiti nelagodu tog nepoznatog...počneš pričati o vremenu ili tako o horoskopu, gdje nekome probaš pogoditi horoskopski znak, tu se svi nekako nasmiju, uključe u razgovor bez obzira vjeruju li u to ili ne. Opušteno je i zabavno. Uvijek sam bila ta koja je pogađala znakove iz zabave i mogu vam reći da mi je išlo jako dobro. Može se o tome puno reći, provući kroz humor i plesni pokret pa je i od toga svega proizašla ideja za predstavu.

Vjeruješ li sama u horoskop ili si se s konceptom istoga u ovoj predstavi odlučila našaliti? Ili je istina negdje između?

Sve što radim gledam iz dvije pozicije one osobne i kako bi netko drugi na to gledao. Ona osobna je iskrena, a onoj drugoj uvijek ostavljam prostora da zaključi za sebe. Smatram da ima neke istine u horoskopu, znate kako se kaže - U svakoj šali pola istine!

Što publika može očekivati od tvoje nove zanimljive plesne predstave? Što bi ih moglo najviše oduševiti?

Publika može očekivati predstavu koja je namijenjena svim generacijam s puno humora, obogaćenu plesom i pričom u kojoj se svatko pomalo može pronaći. Ova večer u kazalištu bi im mogla postati jedan jako dobar izlazak.

Kako sama autorica kaže o samoj radnji predstave, skupina plesača žarko želi proći audiciju kako bi učvrstili svoje kazališno i plesno iskustvo, no neki ipak kritiziraju ideju i poruku koja stoji iza predstave za koju se pripremaju. 

Kroz cijeli proces pripreme ih vodi gospođa Ruža, redateljica koja pred plesače postavlja određene zadatke u skladu s položajem planeta u astrologiji.

Kako će se razvijati karakter pojedinaca u odnosu na njihove horoskopske znakove? Hoće li gospođa Ruža zajedno s plesačima uspjeti u postavljanju predstave unatoč onima koji ne vjeruju u pseudoznanstvenu disciplinu? I hoće li i oni povjerovati da možemo doznati nešto više o našim životima i sudbini na temelju položaja planeta i zvijezda? 

Po odgovore na pitanja i svoju dozu smijeha, dobre glazbe i još boljeg plesa, možete otići 26. i 27. svibnja u 20 sati u kazalište Knap i kako sama redateljica kaže, sigurno nećete požaliti.  

Posjeti joomboos.24sata.hr