Prvi 454 pregleda 17. svibnja 2023.

Plesna predstava 'Hororskop' će vas opustiti i nasmijati!

PR

Nakon uspješnice "Moja mama kuha bolje od tvoje", koja igra na kazališnim daskama od 2019. godine te još i danas oduševljava publiku, iz kreativne radionice redateljice Marije Matković stiže nova plesna predstava humorističnog karaktera

Ova kazališna predstava prati skupinu plesača koja se priprema za audiciju za plesnu predstavu "Hororskop!", a redateljica Matković kaže da ju je tako nazvala jer joj je zanimljivo kako ljudi razmišljaju o horoskopu - jednima je zabavan i intrigantan, a drugi ga smatraju izmišljotinom. U razgovoru nam je otkrila odakle joj inspiracija za ovo djelo.

 | Autor: PR PR

Odakle ti inspiracija za ovu zanimljivu predstavu? Zašto baš 'horoskop'?

Puno puta sam se našla u nekom nepoznatom krugu ljudi, kada želiš malo razbiti nelagodu tog nepoznatog...počneš pričati o vremenu ili tako o horoskopu, gdje nekome probaš pogoditi horoskopski znak, tu se svi nekako nasmiju, uključe u razgovor bez obzira vjeruju li u to ili ne. Opušteno je i zabavno. Uvijek sam bila ta koja je pogađala znakove iz zabave i mogu vam reći da mi je išlo jako dobro. Može se o tome puno reći, provući kroz humor i plesni pokret pa je i od toga svega proizašla ideja za predstavu.

Vjeruješ li sama u horoskop ili si se s konceptom istoga u ovoj predstavi odlučila našaliti? Ili je istina negdje između?

Sve što radim gledam iz dvije pozicije one osobne i kako bi netko drugi na to gledao. Ona osobna je iskrena, a onoj drugoj uvijek ostavljam prostora da zaključi za sebe. Smatram da ima neke istine u horoskopu, znate kako se kaže - U svakoj šali pola istine!

Što publika može očekivati od tvoje nove zanimljive plesne predstave? Što bi ih moglo najviše oduševiti?

Publika može očekivati predstavu koja je namijenjena svim generacijam s puno humora, obogaćenu plesom i pričom u kojoj se svatko pomalo može pronaći. Ova večer u kazalištu bi im mogla postati jedan jako dobar izlazak.

Kako sama autorica kaže o samoj radnji predstave, skupina plesača žarko želi proći audiciju kako bi učvrstili svoje kazališno i plesno iskustvo, no neki ipak kritiziraju ideju i poruku koja stoji iza predstave za koju se pripremaju. 

Kroz cijeli proces pripreme ih vodi gospođa Ruža, redateljica koja pred plesače postavlja određene zadatke u skladu s položajem planeta u astrologiji.

 | Autor: PR PR

Kako će se razvijati karakter pojedinaca u odnosu na njihove horoskopske znakove? Hoće li gospođa Ruža zajedno s plesačima uspjeti u postavljanju predstave unatoč onima koji ne vjeruju u pseudoznanstvenu disciplinu? I hoće li i oni povjerovati da možemo doznati nešto više o našim životima i sudbini na temelju položaja planeta i zvijezda? 

 | Autor: PR PR

Po odgovore na pitanja i svoju dozu smijeha, dobre glazbe i još boljeg plesa, možete otići 26. i 27. svibnja u 20 sati u kazalište Knap i kako sama redateljica kaže, sigurno nećete požaliti.  

Tvoja reakcija?