Po receptu slavnog britanskog kuhara: Varivo s piletinom

Canva
Obožavamo recept Jamieja Olivera
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 ploške dimljene slanine
  • 4 češnja češnjaka
  • žlica sjemenki komorača
  • svežanj timijana
  • 200 ml crnog vina
  • 800 g pelata
  • 800 g bijelog graha
  • 4 pileća batka sa zabatkom

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190 °C. Slaninu nasjeckajte na komadiće od 2 cm. Oljuštite i tanko narežite češnjak.

Na srednje jak plamen stavite lim za pečenje veličine 25 cm x 35 cm, ulijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte slaninu, češnjak, sjemenke koromača i listiće timijana. Miješajte dok sastojci ne požute, podlijte ih crnim vinom pa dodajte rajčice koje ćete malo izgnječiti čistim rukama.

Ocijedite i dodajte grah, prstohvat morske soli i crnog papra, dobro promiješajte pa pričekajte da zakuha. Pileće batake posolite i popaprite, dodajte ih u varivo s kožom prema gore.

Sve potom pecite 1 sat ili dok se meso ne počne lako odvajati od kosti, a varivo bude gusto i ukusno. Otprilike na pola vremena pečenja sve malo promiješajte, a piletinu prelijte umakom iz lima.

Jelo će biti savršeno posluženo ravno iz pećnice, a možete dodati i kakvu svježu zelenu lisnatu salatu i povrće kuhano na pari, kao i malo kruha kojim možete pokupiti umak.

Još ovakvih recepata pronađite na portalu MissGastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr