'Poderane gaće': Domaći recept koji vraća u djetinjstvo

coolinarika/canva
Pronašli smo recept za lepinje, poderane gaće, langoše... Kako ih već volite zvati! Evo kako se pripremaju i što vam sve od sastojaka treba!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 jogurt (čvrsti)
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 2 žličice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 l ulja ili svinjske masti

Priprema:

1. Kvasac, malo šećera i malo brašna zalijte s 1 dcl mlakog mlijeka, promiješajte i stavite na toplo da kvasac naraste.

2. Izmiješajte u jednoj većoj posudi brašno, sol i prašak za pecivo, dodajte jogurt, preostalo mlijeko i dignuti kvasac te umijesite tijesto i stavite ga na toplo da se diže.

3. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati tanje tijesto i izrezati na pravokutnike, svaki pravokutnik prorezati kroz sredinu, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

4. Masnoću dobro ugrijati i pržiti 'poderane gaće' koje ste prethodno malo rastegnuli prstima, dok ne porumene.

5. Kad ih izvadite slažite ih na papirnati kuhinjski ubrus i posolite - a taj korak sa soli možete i preskočiti.

Na kraju na njih možete dodati namaz ili nadjev po želji - vrhnje, sir, češnjak, čokoladni namaz, pekmez, ajvar... Mogućnosti su beskonačne! Dobar tek i uživajte.

Originalni recept pronađite na portalu Coolinarika!

Posjeti joomboos.24sata.hr