Pronašli smo recept za lepinje, poderane gaće, langoše... Kako ih već volite zvati! Evo kako se pripremaju i što vam sve od sastojaka treba!
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 1 jogurt (čvrsti)
- 2,5 dcl mlijeka
- 1 kockica svježeg kvasca
- 2 žličice soli
- 1 prašak za pecivo
- 1 l ulja ili svinjske masti
Priprema:
1. Kvasac, malo šećera i malo brašna zalijte s 1 dcl mlakog mlijeka, promiješajte i stavite na toplo da kvasac naraste.
2. Izmiješajte u jednoj većoj posudi brašno, sol i prašak za pecivo, dodajte jogurt, preostalo mlijeko i dignuti kvasac te umijesite tijesto i stavite ga na toplo da se diže.
3. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati tanje tijesto i izrezati na pravokutnike, svaki pravokutnik prorezati kroz sredinu, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
4. Masnoću dobro ugrijati i pržiti 'poderane gaće' koje ste prethodno malo rastegnuli prstima, dok ne porumene.
5. Kad ih izvadite slažite ih na papirnati kuhinjski ubrus i posolite - a taj korak sa soli možete i preskočiti.
Na kraju na njih možete dodati namaz ili nadjev po želji - vrhnje, sir, češnjak, čokoladni namaz, pekmez, ajvar... Mogućnosti su beskonačne! Dobar tek i uživajte.
Originalni recept pronađite na portalu Coolinarika!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.