Polkaholiki imaju hit: 'Ponosni smo što smo Janezi!'

neovisuals
Slovenska senzacija Polkaholiki proslavili su se obradama poznatih hitova na harmonici, obradili su i Lasagnin 'Rim Tim Tagi Dim', a sad imaju novu pjesmu 'Janez' u koji su ubacili Lasagnin prepoznatljiv pokret
Vidi originalni članak

"Janez predstavlja sve ono na što smo mi Slovenci posebno ponosni, a ovom pjesmom najavljujemo dugo i nezaboravno ljeto", rekli su nam Žiga, Matic, Gašper i Rene iz Polkaholika. Ovom pjesmom žele poručiti da se svaka ružna situacija može 'preboljeti' uz dobro društvo, pjesmu i harmoniku i - polku.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Ali polku ne vole samo Slovenci. Slovenske polke su drage ljudima diljem svijeta. Kao što kažemo u našoj pjesmi 'Janez', vole ih i Šveđani i Hrvati, a na njih rado plešu i Španjolke i Dankinje. Mnogi nam u Hrvatskoj kažu: 'Pogledaj ih, Janezi!' I tako je nastala ideja za temu pjesme, ali mi smo ponosni na to što smo 'Janezi' i ne sramimo se tog epiteta", kažu dečki. 

Kako su u svoju pjesmu uključili i Šveđane i Dance i Hrvate, morali su ubaciti i prepoznatljiv Lasagnin plesni pokret iz eurovizijskog hita 'Rim Tim Tagi Dim' i na taj su način povezali Slovence i Hrvate, objašnjavaju nam.

"Snimanje spota je, pak, bilo pravi 'teambuilding'! Samo zabava. U društvu sedamdeset ljudi koje smo okupili atmosfera je bila toliko iskrena i opuštena da smo tulumarili i nakon što su se kamere ugasile. Kao što dolikuje vjenčanju, zar ne? Najveći izazov bilo je učenje koreografije, ali i to smo savladali izvrsno. Najveći show na snimanju priredili su upravo naši gosti", govore dečki, a tema spota bilo je neobično, komično vjenčanje.

Nakon što su pustili ovaj hit, dečki se sad pripremaju za ljetnu turneju diljem Slovenije i Hrvatske. Do jeseni, kažu, neće stati s koncertima i tome se baš vesele. A dok čekate neki njihov polka nastup uživo, uživajte u novoj pjesmi 'Janez' koja je izašla na JoomBoos YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr