Pripremite kremastu Alfredo tjesteninu danas za ručak!

canva
Ova ukusna tjestenina s piletinom neodoljiva je i kremasta. Baš nešto što vam treba za ručak na ovaj kišni vikend
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 grama tjestenine po izboru
  • 500 grama pilećih prsa
  • 1 žlica maslaca
  • origano, bosiljak, peršin, sol, papar
  • 2 žlice maslaca (za pripremu umaka)
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 žlice brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • origano, bosiljak, peršin, sol i papar te parmezan

Priprema:

1. Tjesteninu skuhajte kako piše na pakiranju.

2. Otopite maslac i na njemu ispecite pileća prsa, narezana na kockice i začinjena. Pecite dok ne bude gotovo pa meso maknite sa strane.

3. Dodajte još maslaca u tavu pa na to stavite nasjeckani češnjak i pirjajte dok ne omekša. Prepržite brašno vrlo kratko pa podlijte mlijekom i vrhnjem za kuhanje. Miješajte dok se umak ne zgusne pa začinite i još malo promiješajte. Na kraju ubacite i parmezan.

4. Dodajte meso u umak pa svemu dodajte i tjesteninu i dobro promiješajte. Uživajte u ukusnom i kremastom ručku!

Posjeti joomboos.24sata.hr