Ova ukusna tjestenina s piletinom neodoljiva je i kremasta. Baš nešto što vam treba za ručak na ovaj kišni vikend
Sastojci:
- 400 grama tjestenine po izboru
- 500 grama pilećih prsa
- 1 žlica maslaca
- origano, bosiljak, peršin, sol, papar
- 2 žlice maslaca (za pripremu umaka)
- 4 češnja češnjaka
- 3 žlice brašna
- 250 ml mlijeka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- origano, bosiljak, peršin, sol i papar te parmezan
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte kako piše na pakiranju.
2. Otopite maslac i na njemu ispecite pileća prsa, narezana na kockice i začinjena. Pecite dok ne bude gotovo pa meso maknite sa strane.
3. Dodajte još maslaca u tavu pa na to stavite nasjeckani češnjak i pirjajte dok ne omekša. Prepržite brašno vrlo kratko pa podlijte mlijekom i vrhnjem za kuhanje. Miješajte dok se umak ne zgusne pa začinite i još malo promiješajte. Na kraju ubacite i parmezan.
4. Dodajte meso u umak pa svemu dodajte i tjesteninu i dobro promiješajte. Uživajte u ukusnom i kremastom ručku!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.