Pripremite ove sočne keksiće od limuna za vikend

canva
Peku se desetak minuta, a ukupna priprema traje svega pola sata.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 1 jaje (L)
  • 120 ml kiselog vrhnja
  • 230 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode
  • 1 srednji limun
  • 150 g šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice šećera u prahu

Priprema:

1. Izvadite maslac, jaje i vrhnje pola sata ranije iz hladnjaka.

2. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu. Naribajte žlicu korice od limuna i iscijedite sok.

3. Obložite lim papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

4. Maslac izmiksajte sa šećerom i koricom limuna u pahuljastu smjesu. Dodajte jaje, kiselo vrhnje, 2 žlice soka od limuna, sol i ekstrakt vanilije. Kratko miksajte dok se sastojci ne povežu.

5. Potom u posudu dodajte pripremljenu smjesu brašna, praška za pecivo i sode pa još kratko miksajte. Žlicom grabite smjesu i oblikujte kuglice pa ih rasporedite po limu.

6. Pecite kekse oko 10 minuta, dok s donje strane ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se pet minuta hlade na limu, a zatim ih možete premjestiti. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.

7. Ohlađene keksiće pospite šećerom u prahu i poslužite!

Originalni recept pronađite i na 24sata.

Posjeti joomboos.24sata.hr