Peku se desetak minuta, a ukupna priprema traje svega pola sata.
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 1 jaje (L)
- 120 ml kiselog vrhnja
- 230 g glatkog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice sode
- 1 srednji limun
- 150 g šećera
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema:
1. Izvadite maslac, jaje i vrhnje pola sata ranije iz hladnjaka.
2. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu. Naribajte žlicu korice od limuna i iscijedite sok.
3. Obložite lim papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
4. Maslac izmiksajte sa šećerom i koricom limuna u pahuljastu smjesu. Dodajte jaje, kiselo vrhnje, 2 žlice soka od limuna, sol i ekstrakt vanilije. Kratko miksajte dok se sastojci ne povežu.
5. Potom u posudu dodajte pripremljenu smjesu brašna, praška za pecivo i sode pa još kratko miksajte. Žlicom grabite smjesu i oblikujte kuglice pa ih rasporedite po limu.
6. Pecite kekse oko 10 minuta, dok s donje strane ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se pet minuta hlade na limu, a zatim ih možete premjestiti. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.
7. Ohlađene keksiće pospite šećerom u prahu i poslužite!
Originalni recept pronađite i na 24sata.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.