Pripremite slasni pekmez od šljiva po bakinom receptu!

canva
Priprema pekmeza od šljiva, čija je sezona naveliko krenula, zapravo uopće nije toliko komplicirana kao što neki možda misle. Evo kako ga možete napraviti po jednostavnom, bakinom receptu u svega par koraka!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1,5 kg domaćih šljiva
  • 500 grama šećera (može i manje, ako tako više volite, ali ne manje od 300 grama)
  • 1 pakiranje želatine

Priprema:

Šljive operite, očistite od koštica i narežite na manje komade. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne postanu kašaste, pa dodajte šećer i želatinu. Zatim kuhajte još 10-ak minuta. Možete ih dodatno ispasirati na kraju, ako ne volite osjetiti komadiće šljiva u pekmezu, a i ne morate! Kako vam drago! Spremite sve u sterilizirane staklenke i uživajte u svom domaćem, slasnom namazu!

Posjeti joomboos.24sata.hr