Priprema pekmeza od šljiva, čija je sezona naveliko krenula, zapravo uopće nije toliko komplicirana kao što neki možda misle. Evo kako ga možete napraviti po jednostavnom, bakinom receptu u svega par koraka!
Sastojci:
- 1,5 kg domaćih šljiva
- 500 grama šećera (može i manje, ako tako više volite, ali ne manje od 300 grama)
- 1 pakiranje želatine
Priprema:
Šljive operite, očistite od koštica i narežite na manje komade. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne postanu kašaste, pa dodajte šećer i želatinu. Zatim kuhajte još 10-ak minuta. Možete ih dodatno ispasirati na kraju, ako ne volite osjetiti komadiće šljiva u pekmezu, a i ne morate! Kako vam drago! Spremite sve u sterilizirane staklenke i uživajte u svom domaćem, slasnom namazu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.