Pripremite tortilje na slavonski način i uživajte!
Ako više ne znate na koji način biste si pripremili tortilje za ručak ili večeru, probajte ih pripremiti - na slavonski! Evo što vam sve treba.
Sastojci:
- 6 gotovih tortilja
- 400 grama mljevene puretine
- jedna manja slavonska kobasica ili 100 grama kulena
- 100 grama slanine
- jedan veći luk
- jedan češanj češnjaka
- jedna crvena paprika
- pet žlica pasirane rajčice
- tri žlice ajvara (blagog ili ljutog)
- jedna žlica svinjske masti
- vegeta, sol, papar
- malo naribane mozzarelle
Priprema:
1. Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na svinjskoj masti. Kad dobije boju, dodajte mu nasjeckani češnjak. Posolite i pržite dok ne dobije lijepu boju.
2. Na luk dodajte sitno nasjeckanu kobasicu (ili kulen) te nasjeckanu slaninu.
3. Dok se kobasica i slanina prodinstaju, dodajte mljeveno pureće meso. Kad meso poprimi zlatnu boju, dodajte vegetu, sol i papar po želji.
4. U meso ubacite nasjeckanu crvenu papriku, a kad paprika postane mekana, dodajte pasiranu rajčicu i ajvar.
5. Svaku tortilju napunite smjesom, dodajte šaku naribanog sira i zarolajte. Zapecite tortilje na 180 stupnjeva oko 10 minuta u pećnici. Poslužite uz salatu i prilog po želji!