Prvi 3503 pregleda 24. travnja 2024.

Pripremite tortilje na slavonski način i uživajte!

canva

Ako više ne znate na koji način biste si pripremili tortilje za ručak ili večeru, probajte ih pripremiti - na slavonski! Evo što vam sve treba.

Sastojci:

  • 6 gotovih tortilja
  • 400 grama mljevene puretine
  • jedna manja slavonska kobasica ili 100 grama kulena
  • 100 grama slanine
  • jedan veći luk
  • jedan češanj češnjaka
  • jedna crvena paprika
  • pet žlica pasirane rajčice
  • tri žlice ajvara (blagog ili ljutog)
  • jedna žlica svinjske masti
  • vegeta, sol, papar
  • malo naribane mozzarelle

 | Autor: canva canva

Priprema:

1. Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na svinjskoj masti. Kad dobije boju, dodajte mu nasjeckani češnjak. Posolite i pržite dok ne dobije lijepu boju.

2. Na luk dodajte sitno nasjeckanu kobasicu (ili kulen) te nasjeckanu slaninu. 

3. Dok se kobasica i slanina prodinstaju, dodajte mljeveno pureće meso. Kad meso poprimi zlatnu boju, dodajte vegetu, sol i papar po želji. 

4. U meso ubacite nasjeckanu crvenu papriku, a kad paprika postane mekana, dodajte pasiranu rajčicu i ajvar.

5. Svaku tortilju napunite smjesom, dodajte šaku naribanog sira i zarolajte. Zapecite tortilje na 180 stupnjeva oko 10 minuta u pećnici. Poslužite uz salatu i prilog po želji!

Tvoja reakcija?