Prizor milijuna cvjetova u japanskom parku oduzima dah

instagram/elladionedavice
Hitachi je primorski park u Japanu koji bi u ovo doba godine bio prepun turista, no s obzirom na to da je pandemija korona virusa poremetila mnoge planove u svijetu, tako je i ovaj park zatvorio vrata za svoje posjetitelje.
Vidi originalni članak

I dok mnogi ljudi povezuju Japan s prekrasnim ružičastim cvjetovima sakure, ovaj park na obali, sjeverno od Tokija, otkriva bajkovit prizor milijuna plavih cvjetova koji oduzima dah, piše Bored Panda.

U proljeće i ljeto je ovo područje prekriveno plavim cvjetovima, dok u jesen pupaju crveni cvjetovi pod nazivom kochia koji također izgledaju čarobno.

Čitava ova cvjetna čarolija se proteže na površini od 469 hektara, a park također nudi prekrasan pogled na milijune narcisa u vrtu narcisa te tulipana u cvjetnom vrtu Tamago.

Za plavo cvijeće nemofile, koje neki nazivaju i "dječje plave oči", svojstveno je da cvjetaju između travnja i početka svibnja, a obično je u to vrijeme park prepun posjetitelja.

Nažalost, kako je park ove sezone zatvoren od 4. travnja zbog korone, turisti će morati pričekati još godinu dana da bi osobno vidjeli prekrasno more plavog cvijeća. Dotada, možemo samo gledati ove divne fotografije...

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

Posjeti joomboos.24sata.hr