Pronašli smo jednostavan recept za jogurt pitu s voćem!

kuvajte_sa_stasom/instagram
Ako ste se zaželjeli laganih, voćnih deserata za ove ljetne dane, ali se ipak želite držati klasike, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za jogurt pitu s voćem. Na vama je samo da se bacite na pripremu i da uživate u ovom desertu kojeg su (na sličan način) radile i naše bake!
Vidi originalni članak

Sastojci: 

Za tijesto

  • 350 g brašna
  • 180 g maslaca
  • 150 grama šećera
  • 4 žumanjka
  • Pola vrećice praška za pecivo
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 vrećica vanilin šećera

Za nadjev

  • 4 bjelanjka
  • 170 grama šećera
  • 180 g čvrstog jogurta
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 6 žlica brašna
  • voće po želji

Priprema: 

Sve sastojke za tijesto sjedinite pa umijesite glatko tijesto kojeg ćete podijeliti na dva dijela. Jedan dio tijesta razvaljajte na dimenzije 20x30 cm, odnosno na veličinu tepsije, a drugi dio stavite u hladnjak. 

Za nadjev utucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera, a u drugoj posudi pomiješajte vrhnje, jogurt i brašno pa dodajte snijeg i lagano ga umiješajte. 

Dobivenu smjesu ulijte preko prve kore, pa u nju utisnite voće po želji. Drugi dio tijesta naribajte na ribež pa, kako piše Coolinarika, pecite oko 40 minuta (ili dok ne dobije zlaćanu boju) u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 170 stupnjeva.

Kada je pita gotova, ostavite ju barem 30 minuta da se ohladi pa ju narežite i poslužite.

Uživajte!

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

Posjeti joomboos.24sata.hr