Pronašli smo jednostavan recept za jogurt pitu s voćem!
Ako ste se zaželjeli laganih, voćnih deserata za ove ljetne dane, ali se ipak želite držati klasike, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za jogurt pitu s voćem. Na vama je samo da se bacite na pripremu i da uživate u ovom desertu kojeg su (na sličan način) radile i naše bake!
Sastojci:
Za tijesto
- 350 g brašna
- 180 g maslaca
- 150 grama šećera
- 4 žumanjka
- Pola vrećice praška za pecivo
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 vrećica vanilin šećera
Za nadjev
- 4 bjelanjka
- 170 grama šećera
- 180 g čvrstog jogurta
- 180 g kiselog vrhnja
- 6 žlica brašna
- voće po želji
Priprema:
Sve sastojke za tijesto sjedinite pa umijesite glatko tijesto kojeg ćete podijeliti na dva dijela. Jedan dio tijesta razvaljajte na dimenzije 20x30 cm, odnosno na veličinu tepsije, a drugi dio stavite u hladnjak.
Za nadjev utucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera, a u drugoj posudi pomiješajte vrhnje, jogurt i brašno pa dodajte snijeg i lagano ga umiješajte.
Dobivenu smjesu ulijte preko prve kore, pa u nju utisnite voće po želji. Drugi dio tijesta naribajte na ribež pa, kako piše Coolinarika, pecite oko 40 minuta (ili dok ne dobije zlaćanu boju) u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 170 stupnjeva.
Kada je pita gotova, ostavite ju barem 30 minuta da se ohladi pa ju narežite i poslužite.
Uživajte!