Pronašli smo jednostavan recept za pitu od jogurta!

slatkisvijet/instagram
Ako ste se zaželjeli laganih deserata za ove vruće ljetne dane, onda ste na pravom mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za jogurt pitu kojeg smo pronašli na blogu Natašine slastice. Na vama je samo da se bacite na pripremu i da uživate u ovom desertu kojeg su pravile i naše bake!
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto:

  • 350 g brašna
  • 200 g margarina ili maslaca (sobne temperature)
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 žumanjaka

Krema:

  • 5 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 2 kisela vrhnja
  • 1 l jogurta
  • Korica jednog limuna
  • 5 žlica brašna

Ostalo: 

  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Prvo pripremite tijesto tako što ćete pomiješati brašno i prašak za pecivo pa u sredini brašna napraviti udubinu i u staviti žumanjke šećer i margarin ili maslac i sve umijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. 

Dobiveno tijesto podijelite na dva jednaka dijela, od svakog napravite lopticu pa ih prekrijte folijom i jednu lopticu stavite u hladnjak na sat vremena, a drugu stavite u zamrzivač do kraja pripreme kolača

Nakon što se tijesto ohladilo, uzmite jednu lopticu i razvaljajte ju na dimenzije tepsije (20 x 35 cm). Tijesto prebacite u tepsiju koju ste prethodno nauljili i pobrašnili i izbodite vilicom.

Za kremu malo izradite bjelanjke pa im postepeno dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve dok ne dobijete čvrsti šaum. Dodajte kiselo vrhnje, jogurt, brašno i naribanu koricu limuna, sve sjedinite.

Dobivenu kremu prelijte preko tijesta u tepsiji pa preko nje naribajte tijesto koje je stajalo u zamrzivaču. 

Stavite peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i pecite oko 45 minuta.

Nakon što se kolač ispekao, ostavite ga na sobnoj temperaturi da se ohladi pa ga stavite u frižider.

Prije posluživanja, pospite ga šećerom u prahu.

Uživajte u ovom laganom desertu!

 

POGLEDAJTE TRAILER ZA NOVU JOOMBOOS SERIJU!

Posjeti joomboos.24sata.hr