Ako ste se zaželjeli laganih deserata za ove vruće ljetne dane, onda ste na pravom mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za jogurt pitu kojeg smo pronašli na blogu Natašine slastice. Na vama je samo da se bacite na pripremu i da uživate u ovom desertu kojeg su pravile i naše bake!
Sastojci:
Tijesto:
- 350 g brašna
- 200 g margarina ili maslaca (sobne temperature)
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 5 žumanjaka
Krema:
- 5 bjelanjaka
- 250 g šećera
- 3 vanilin šećera
- 2 kisela vrhnja
- 1 l jogurta
- Korica jednog limuna
- 5 žlica brašna
Ostalo:
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Prvo pripremite tijesto tako što ćete pomiješati brašno i prašak za pecivo pa u sredini brašna napraviti udubinu i u staviti žumanjke šećer i margarin ili maslac i sve umijesiti dok ne dobijete glatko tijesto.
Dobiveno tijesto podijelite na dva jednaka dijela, od svakog napravite lopticu pa ih prekrijte folijom i jednu lopticu stavite u hladnjak na sat vremena, a drugu stavite u zamrzivač do kraja pripreme kolača
Nakon što se tijesto ohladilo, uzmite jednu lopticu i razvaljajte ju na dimenzije tepsije (20 x 35 cm). Tijesto prebacite u tepsiju koju ste prethodno nauljili i pobrašnili i izbodite vilicom.
Za kremu malo izradite bjelanjke pa im postepeno dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve dok ne dobijete čvrsti šaum. Dodajte kiselo vrhnje, jogurt, brašno i naribanu koricu limuna, sve sjedinite.
Dobivenu kremu prelijte preko tijesta u tepsiji pa preko nje naribajte tijesto koje je stajalo u zamrzivaču.
Stavite peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i pecite oko 45 minuta.
Nakon što se kolač ispekao, ostavite ga na sobnoj temperaturi da se ohladi pa ga stavite u frižider.
Prije posluživanja, pospite ga šećerom u prahu.
Uživajte u ovom laganom desertu!
POGLEDAJTE TRAILER ZA NOVU JOOMBOOS SERIJU!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.